Dobd fel az unalmas téli hónapokat!

Az idei télről eddig elmondhatjuk, hogy kegyes volt hozzánk, hiszen sok napsütésben lehetett részünk, ritkán kellett csak fagyoskodnunk. Ennek ellenére a téli hónapokban az emberek többsége mélabús, komor, nehezebben mozdul ki otthonról. A tél is remek alkalmat kínál a családi és baráti programokra egyaránt, hiszen ilyenkor az otthon melege a családtagokat is közelebb hozza egymáshoz. Összegyűjtöttem nektek néhány remek időtöltést, ami kizökkenthet bennünket az unalmas téli napokból.

koriSportolás télen

A legkedveltebb téli időtöltések közé tartozik, ha az időjárás is kegyes hozzánk a téli sportok gyakorlása. A havas napokon családunkkal, vagy barátainkkal együtt látogassunk el a közeli erdőkbe így akár órákon át szánkózhatunk, csúszkálhatunk a hóban, vagy, ha ahhoz van kedvünk hóembert is építhetünk. Klasszikus téli sportok közé tartozik a síelés, ami igazi kikapcsolódást nyújt, ezért sokak kedvence. Január-február környékén sokan látogatnak el a környező országokba a síelés élményért. Ha tél, akkor elmaradhatatlan az életünkből a korcsolyázás öröme, ami nem csak szórakoztató, de egészséges is. A budapesti korcsolyaélet egyik központja a Városligeti Műjégpálya, ahol sokan töltik a szabadidejüket a téli hónapokban.

cinema_2606290bMozi

Ha rajongtok a filmekért, akkor használjátok ki a mozi adta örömöket, ami remek program lehet a hideg téli estéken is. December 18.-án volt a Hobbit 3: Az öt sereg csatája című film magyarországi premiere, ami óriási siker lett. Ne hagyjátok ki érdemes megnézni. Korábbi cikkünkben olvashatjátok, hogy a 2015-ös év is sok új sikerfilmet tartogat számunkra.

largeHobbi

A hosszú tél során lehetőségünk van olyan dolgokkal is foglalkozni, amit régóta szerettünk volna, csak sosem jutott rá idő. A téli hónapokba elővehetjük a kedvenc könyveinket, és több időt szentelhetünk új és régi hobbiknak egyaránt, például ilyen a rajzolás, kötés, hímzés vagy bármilyen más kreatív tevékenység.

20111216-anyaskodj-a-legolcsobb-csaladi-program3Közös játékok

Szerintem izgalmas programnak ígérkezik, ha családi vagy baráti társasággal egy finom vacsora és egy pohár bor mellett közös társasjátékozást vagy kártyázást szervezünk. Ez nem csak remek szórakozásnak bizonyul, hanem közelebb is hozza az embereket egymáshoz.

large (3)Wellness hétvége

Ha ki akartok szakadni a borús, szürke hétköznapokból, és új élményekre vágytok, akkor- feltéve, ha van rá lehetőségeteket-, töltsetek el pár napot egy wellness hétvégén. Ez remek kikapcsolódást nyújt, akár a partnereddel, egy barátoddal vagy valamelyik családtagoddal tervezed az időtöltést. A wellnessezés során kipróbálhatjátok a masszás, a jakuzzi, a szauna és az egyéb programok adta örömöket és ez nem csak testileg, hanem lelkileg is fel fog tölteni benneteket.

large (1)Sport

Szerintem mindannyian elmondhatjuk, hogy az ünnepek alatt felszedtünk némi plusz kilót. Így a hosszú unalmas téli hónapok alatt valamilyen sportolási lehetőséget kereshetünk magunknak. Bátran választhatjuk az úszást, hiszen amellett, hogy egészséges, megmozgatja a testünket remek szórakozást és kikapcsolódást is nyújt. A lányok körében elterjedt a torna, a zumba és a legújabb őrület a kangoo. De ha valaki a hagyományosabb módszereket kedveli, akkor az látogasson el egy edzőterembe.

Remélem tudtam nektek néhány új ötlettel szolgálni! Kellemes időtöltést kívánok nektek ezekben a téli hónapokban!

Kommentek