Diákstílus: Csilla, 20 éves

A 20 éves Csilla az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Bölcsésztudományi Karán hallgató. Csilla imád vásárolni és bulizni, a belváros az a hely, ahol igazán otthon érzi magát. Szereti az egyedi stílust, mer merészebb darabokat megvenni és ezeket sokszor át is alakítja házilag. Mivel stylist szeretne lenni, ezért nagyon odafigyel kinézetére és az utcán elhaladók külsejét is alaposan megfigyeli.

_MG_2377 Csilla összeállításán valóban látszik, hogy nem akar beleolvadni a tömegbe, szeret olyan darabokat hordani, amik jól állnak neki, és kiemelik alakját. A legújabb divatnál fontosabb a személyre szabott divat, vagyis az, hogy mi az, ami Te vagy, jól áll neked, és a Te személyiségedet fejezi ki. Csilla remekül párosítja a nőies darabokat, mint a fekete harisnya és a térdig felhúzott fekete zokni. Miniszoknya, a lazább ‘fesztiválozós’ darabokkal, mint az egyszerű kibővített fehér trikó, bordó bőrdzseki és fekete sapi.
_MG_2386 A ‘fesztiválozós’ divat nem csak magamutogatás Csilla részéről. Csuklóján láthatjuk a bizonyítékokat, amit sok átbulizott éjszaka és átőrjöngött koncert árán szerzett meg!
_MG_2387 A fekete magas szárú csizma ugyanúgy megállja a helyét a fesztiválok sarában, mint a budapesti romkocsmákban!

Mit szeretsz csinálni szabadidődben?

Nem állíthatom, hogy nem felelek meg a romkocsmákban üldögélő bölcsész sztereotípiájának, de nem csak abból áll az életem. Imádom Budapestet, legtöbb időmet a belvárosban töltöm, számomra ez a leginspirálóbb környezet. Szeretek vásárolni, vadászom az egyedi, különleges darabokat, amiket gyakran át is alakítok házilag. Ezeken kívül imádok enni és sütni.

Hogyan jellemezned a stílusodat?

Régóta tudatosan építem a stílusom és erre büszke vagyok. Legnagyobb hatással a grunge, a punk és a hippi irányzatok vannak rám, de a nőies darabokat is mindig igyekszem beleépíteni a megjelenésembe. Szeretek kísérletezni, feltűnést kelteni. Mindenkinek azt javasolnám, hogy merjen kilépni a komfortzónájából és ne érdekelje, hogy mit mondanak mások. Csak így találhatnak rá saját, egyedi stílusukra.

Mi alapján ítéled meg az embereket?

Mivel stylist szeretnék lenni, nem mondhatom, hogy nem a külső az első, amit megfigyelek másokon. Szerintem rengeteget elárulunk magunkról az öltözködésünkön keresztül. Ettől függetlenül csak megfigyelek, nem ítélkezem, mert én is gyakran találkozom negatív előítéletekkel a külsőm miatt, tudom milyen érzés, ha alaptalanul elítélik az embert.

Mit tartasz a legfontosabbnak egy ember külsején?

Egyértelműen az egyediséget és az összhangot. Hiába viseli valaki a legdivatosabb darabokat egymás hegyén hátán, ha fogalma sincs hogyan hordja őket, csak válogatás nélkül mindent magára vesz, amit másokon lát és megtetszik neki. Szerintem az öltözködés az önkifejezés egyik legalapvetőbb formája. Fontos, hogy tudatosak legyünk és beleadjunk valami pluszt, ami mi vagyunk.

Dzseki: Bershka
Zokni: H&M
Sapka: H&M
Szemüveg: Prada
Gyűrűk: Petőfi csarnok, bolhapiac

Képeket készítette: Jakal György

Kommentek