Diákhitel 2

Mint előző cikkünkben olvashattátok, már csak néhány nap van a felvételi jelentkezés leadási határidejéig (február 15.). Biztosan vagytok páran, akik még most állítjátok össze a végleges listát. Semmiről nem késtetek le.

Az elmúlt években sok dolgot megváltoztattak az oktatásban. A túl népszerű szakokon meghatározott ponthatárokat alakítottak ki, amiket elég nehéz elérni. Így megnövekedett a fizetős szakok, képzések száma. Sajnos ezek a legtöbb esetben nagy kiadások sokunk családjának. Az oktatás megreformálásával párhuzamosan kidolgozták az új diákhitel, a diákhitel 2 konstrukcióját.

1781454_10202500698952109_2008394307_nEnnek az újabb változatnak sokkal kedvezőbbek a feltételei, mint bármelyik másik hitelnek, és ha valaki nem a megélhetésére veszi fel, hanem tényleg az iskola tandíját szeretné belőle fedezni, akkor kedvezőbb a diákhitel 1-nél is. Kötött felhasználású hitel, vagyis csak a tandíjra fordítható, pontosan akkora összeget utalnak a diákhitel központból, amekkora a tandíj összege. Viszont nincs vele gondja a diáknak, mert félévenként a bejelentkezési időszak után csak a szerződésszámot kell beírni a neptunon a pénzügyekben és onnantól határidőre utalják az összeget. A hitelnek nincs felső határa, a hallgató akkora összeget vehet fel, amekkora a díj.

A törlesztést a hallgatói jogviszony megszűnte után kell elkezdeni, maximum a 35. életév betöltéséig. Persze elkezdhetjük korlátlanul, plusz költségek nélkül az előtörlesztést, ezzel hamarabb túl leszünk a kölcsön visszafizetésén. A diákhitelt minden 35 év alatti fiatal felveheti, aki magyar állampolgár, felsőoktatási intézményben érvényes tanulói/hallgatói jogviszonnyal rendelkezik, bejelentkezett az aktuális félévre és nincs másik diákhitel szerződése. A diákhitel maximum 10 tanulmányi félévre vehető fel.

A kötött felhasználású diákhitel állami kamattámogatással működik, az ügyfelek által fizetendő kamat évi 2%. A kamat fennmaradó részét az állam átvállalja.

A diákhitel igénylése rendkívül egyszerű. Interneten keresztül is letölthetjük a hiteligénylő lapot, de még egyszerűbb bemenni egy diákhitel központba (pl. Köki terminál), ahol néhány perc alatt elindíthatjuk a hitelfelvételt. A hiteligényléshez mindenképpen legyen nálunk személyi igazolványunk, lakcímkártyánk és az adóigazolványunk.

Elérhetőségek:

Telefonos ügyfélszolgálat

Belföldi telefonszám: +36 40 24 00 24 (helyi tarifával hívható)

Külföldről hívható telefonszám: 00 36 1 224 9698

Nyitva tartás: hétfő-péntek 8.00-18.00

Személyes ügyfélszolgálat

Diákhitel Központ Zrt.

Cím: 1027 Budapest, Csalogány u. 9-11.

Nyitva tartás: hétfő-csütörtök 8.00-17.00, péntek 8.00-16.00

KÖKI Terminál

Cím: 1191 Budapest, Vak Bottyán u. 75. A-C., II. emelet 242.

Nyitva tartás: hétfő-péntek 10.00-18.00

További információkat a www.diakhitel.hu/index.php/hu/ címen találhattok.

Kommentek