Corvintető – Igazi underground hangulat a város felett!

A Corvintető egyike azoknak a helyeknek, melyek meghonosították az igazi romkocsma hangulatot Budapesten, egyedülálló zenei kínálattal, amely kiemelte őket a gombamód szaporodó alternatív helyek közül. De nem elégedtek meg ennyivel, nem akartak egy lenni a sokból, így végeztek egy gyors felújítást és új külsőt adtak a helynek! Újabb tánctérrel valamint bisztróval toldották meg a már így is egyedülálló tulajdonságokkal rendelkező szórakozóhelyet.

unnamed (3)De miért is szeretik annyira ezt a helyet olyan sokan?

Akárhányszor voltam eddig a Corvintetőn nem csak a fiatal korosztály képviselte magát, de nem egyszer futottam össze 40-ig bezárólag vidáman söröző és fröccsöző urakkal és hölgyekkel a tetőteraszon vagy akár babázó fiatal párokkal. Ez nem is meglepő, hiszen a változatos zenei kínálaton túl a helynek is különleges varázsa van! Ahogy belépsz a lépcsőházba, olyan érzésed van, mintha New York valamelyik alternatív helyén lennél. A Corvintető olyan, mintha beleestél volna a nyúl üregébe és egyszer Csodaországban találnád magadat. Talán a világítás teszi, de olyan érzésed támad, ha a táncterek egyikére kerülsz, mintha már nem is ezen a világon lennél és csak átadod magadat a hangulatnak. Kérsz egy sört és elmerülsz ebben a sejtelmes atmoszférában, lüktet a zene, miközben újra és újra felvillannak a fények és meglátod a körülötted mozgó embereket, akik veled együtt élik át most pillanatát.

unnamedHa pedig egy kis pihenésre vagy beszélgetésre vágysz, felmehetsz a tetőteraszra, ahol egy újabb világ fogad. Kényelmes ülőhelyek és fények. Egyszerre visszakerülsz a valóságba, de egy olyanba, ahol bármikor szívesen lennél és komfortosan hátradőlve élvezheted a hangulatot.

Ha pedig időtöltés, akkor ne felejtkezzünk meg a kulturális programokról se, melyeket a Corvin Áruház felső emeletei rejtenek! Folyamatosan egyedi kiállítások és események kerülnek megrendezésre, melyekből kedvünkre válogathatunk egész évben.

De beszéljük még pár szót a zenéről, hiszen ez az egyik ok, amiért ilyen népszerű lett a hely! Nem csak magyar underground fellépőkkel találkozhattok, hanem külföldi vendégelőadókkal is, akik elhozzák Magyarországra egyedi zenei stílusukat, a mi nagy örömünkre. Bár azt gondolnánk, hogy mára erősen háttérbe szorult ez a zenei irányzat, megnyugtató, hogy még mindig vannak jó páran, akik nem csak a mainstream zenéket pártolják, hanem az egyedi hangzást részesítik előnyben.

Lassan itt a nyár, ami egyet jelent a szabadidővel, a jobbnál jobb bulikkal és persze a legjobb fesztiválokkal! Az évadot a Budapest Essential nyitja, melynek keretén belül több helyszínen is remek bulik várhatók!

Indítsuk együtt a nyarat a Tetőn!

Budapest Essential programok a Tetőn:

Koncertek:

the-jillionaire-trinidad-tobago-1155-320-400The Jillioaire

Május 29. Csütörtök, 00:30

Már a világ minden pontján ismerik a fiatal zenészt, aki bejárva azokat igazán egyedi hangzást hozott létre! Igazi karibi hangulat, house-zenével keverve!

DBRIDGE, JUBEI, SP:MC

Május 30. Péntek, 00:30

A brit zenei élet 3 nagy egyénisége összeáll és egy hatalmas underground buliba gyúrják össze azt, amiben külön-külön is fantasztikusak!

ROGRIGUEZ JR, AND.ID (LAVALAVA)

Május 31. Szombat, 00:30

A francia származású Olivier Mateu olyan techno zenét hoz el hozzánk, amire igazán jót lehet bulizni és táncolni!

LAVALAVA OPEN AIR SPECIAL X MOBILEE ROOFTOP PARTY

Május 32 Vasárnap, 14:00

Fellépők:

  • TOLO, TOM SELECT
  • AND.ID
  • FALCAO, FANKI RIDM

budapestessentials.com/event/lavalava-open-air-special-x-mobilee-rooftop-party/

A fesztivál teljes zenei programja: budapestessentials.com/zene/

Kis extra kultúra:

Art Bazaar – 2014.05.11

Kézműves vásár testközelben

fesztivalok.varosom.hu/programok/kiallitas-vasar/Art-Bazaar

 Találkozunk a Tetőn!

Bővebb információk és hírek: corvinteto.hu/

Facebook: www.facebook.com/corvinteto

 

 

Kommentek