Chrome Pub

Egy hamisítatlan kocsmatúra végállomása volt a Chrome Pub. Milliószor elmentem már mellette, de eddig sosem vitt rá a lélek, hogy belépjek, no kívülről nem volt ellenszenves a hely, de valahogy – utólag visszanézve – biztosan megéreztem, hogy idő és pénz pazarlás lesz ez az állomás. Azt megelőzően, hogy beestünk volna a neve hallatán bennem eleve ambivalens érzéseket keltő  Chrome-ba ,az 57 nevezetű kocsmában időztünk, ami egyszer szintén megér majd egy cikket, mert az Akácfa söröző mellett az 57 talán a legmegosztóbb ivó a fővárosban. De a Chrome…

Aki olvasta már kritikámat, tudhatja, hogy nem vagyok az az elvetemült, kötözködő, örök pesszimista kritikus, amiből oly sokat találhatunk manapság – főleg az Interneten. Nem is volt eddig nehéz dolgom, hiszen olyan helyekről írtam, minden alkalommal, amikről könnyű volt. Voltak hibáik, voltak előnyeik, volt valami kis bájuk, egyéniségük minden esetben. De a Chrome…

Amikor megérkeztünk, a bejárati ajtó túloldalán éppen távozóban volt egy kisebb roppant izmos, de annál ellenszenvesebb baráti társaság, akik utolsó momentumként még összeverekedtek az asztalok között. Persze önmagában ez nem a kocsma hibája, az alkohol gonosz is tud lenni, a vendégeket pedig nem lehet mindig megválogatni. Fátylat rá. Felmentünk a galériára, hogy ne a csatatér törmelékei között foglaljunk helyet. Hát fent sem várt más, először csak sör alatt úszó asztalok, aztán a szorgos pincér közbenjárásának hatására penetráns mosogatószer szer szag.

Király utcában vagyunk, már egyébként is hajnali három óra van, nem csoda hát, ha hirtelen Rejtő Jenő egyik képzeletbeli kikötőjében éreztük magunkat, de ha már így van, jöjjön a sör. Mire a pincér kihozta a sört, már minden körülményt megbocsátottunk, próbáltuk túlkiabálni az amúgy kizárólag nekünk szóló zenét – amit kérésünkre sem halkítottak lejjebb (megismétlem, egyedüli vendégek voltunk) – és kényelembe helyezni magunkat a még nedves székeken. Egy kevésbé türelmes ember már felállt volna.

 Jött a sör. A vizezett sör ízéhez már minden harcedzett fiatal hozzászokott, ám amit sör néven kaptam, azt leginkább úgy tudnám érzékeltetni, hogy leírom azokat a dolgokat, amik az ízéről sorban eszembe jutottak: nincs mikulás, csernobil, harmadik világháború, agyonütött kismacska, twilight. De ami eszembe jutott is csak arra vonatkozó kísérleti reakció volt a szervezetem részéről, hogy valami kevésbé szörnyű dologra gondoljak, mint a sör, amivel éppen megerőszakoltam a szervezetemet. Én, aki egykoron a 99 Ft-os éppen aktuális akciós sört is megittam, nem tudtam elfogyasztani a megrendelt korsó sörömet. Szégyen.

A megközelíthetőségén és a nyitva tartásán kívül nem is tudnék pozitívumot kiemelni a kocsmát illetően. Ha nem sört akarsz inni, és éppen elment az éjszakaid, azért megnézheted magad is a helyet, a long drinkek és a koktélok ihatóak, és nem is drágák.  Bár, amilyen jó idő van, ha választhattok, inkább az Erzsébet tér, mint a Chrome Pub.

Akciók:                                  különböző koktél és long drink akciók 390 -540 Ft

Ha minden más bezárt, kétségbeesettségedben még beeshetsz az első metró előtt. Vagy ha esik/hideg van kint. De akkor is inkább menj haza.

Hangulat 70% Alig hallod a többieket
Választék 40%  Hiába van miből választani, ha nem tudom meginni
Minőség 20% Ihatatlan a csapolt sör
Árak 70% Átlag ára, ha nem vesszük a csalódást keltő értéket
Online 40% Sok ellentmondásos megjelenés, semmi info
Szórakozás 60% Király utca, tehát a város szívében van
Nyitva tartás 100% Egész éjjel nyitva
Összesen 57% Ha minden más zárva van. Egyébként nem ajánlatos.

Kommentek