Bombaformában a Veszprém kézilabdása

Múlt héten a Bomba! Energy Drink Kft. sajtóbeszélgetésén voltunk, ahol az energiaital-gyártó cég egy nagy bejelentéssel lepte meg a hallgatóságot. Amellett, hogy a piacra dobták legújabb energiaitalukat, szponzorációs együttműködést kötöttek Nagy László kézilabdázóval, az MKB Veszprém játékosával, akit két éve a világ legjobbjának választottak.

Mindig nagy büszkeséggel tölt el, ha magyar hírességekkel találkozhatok. Így van ez a sportolókkal is, akik teljesítményükkel és személyiségükkel nem csupán a saját sikerüket, de hazánk hírnevét is öregbítik. Nagy Laci pedig amellett, hogy a világ legjobb kézilabdázója rendkívül szerény és egyben elhivatott is, hiszen saját karriere mellett jut ideje az utánpótlás segítésére, tanítására. Éppen ezért választotta a Bomba! Lacit a szponzorációs megállapodásra.

_MG_1494

„A kézilabda hazánk egyik legjobb eredményekkel büszkélkedő csapatsportja. A sportág további fejlődéséhez is szeretnénk hozzájárulni ezzel a támogatással, amihez nem választhattunk mást, mint Nagy Lászlót, korunk egyik kiemelkedő kézilabdázóját és sportemberét. Nem csak az eredményei, de a személyisége miatt is választottuk őt, hiszen példaértékű, ahogyan a jövő sportnemzedékének útját egyengeti ” – mondta el a Bomba! marketing igazgatója, Katona Balázs.

_MG_1513Nagy László hazánk legismertebb és egyik legeredményesebb kézilabdázója: kétszer választották meg Az év magyar kézilabdázójának, 2012-ben megkapta a Magyar Arany Érdemkeresztet, és ugyanebben az évben a világ legjobb kézilabdásának is megválasztották (Handball Planet). A kétszeres magyar bajnok és magyar kupagyőztes sportoló, 2013-ban tagja lett a férfi kézilabda-világbajnokság All-Star csapatának, a Barcelona színeiben pedig kétszeres Bajnokok Ligája győztes. Nagy László a magyar kézilabda válogatott tagja, kétszeres olimpiai 4. helyezett sportoló, akinek az egész világon ismerik a nevét.

„A fiatal generáció felkarolása, felelősségteljes és tudatos támogatása, nevelése személyes szívügyem. Azt gondolom, hogy az eddig elért eredményeim is erre köteleznek. Nagyon szeretek gyerekek társaságában lenni, nem véletlen, hogy idén már a 7. Nagy László Nemzetközi Kézilabda Tábort rendezem. Amire nagy hangsúlyt fektetek az utánpótlás nevelésben, az a gyerekek hozzáállása: alkalmazkodás a társakhoz, tolerancia, elfogadás. Ezek után jöhet csak a szakmai képzés.”  Néhány kérdés erejéig Lacival is tudtunk beszélgetni.

_MG_1541

Hogyan jelenik meg az egészséges táplálkozás a mindennapjaidban?

NL: Nagyon szerencsés helyzetben vagyok, hiszen nem vagyok egy elhízós típus, Barcelonában megtanultuk azt, hogy rengeteg zöldséget, gyümölcsöt fogyasszunk. Emellett halat eszem sokat, valamint a húst sem teljesen átsütve készítem, nem panírban, hanem roston sütve fogyasztom. A kenyeret próbálom elhagyni, de ez persze nem azt jelenti, hogy egy ízletes desszertet nem kóstolnék meg. Amióta visszatértem Magyarországra, ugyanúgy törekszem az egészséges életmódra családommal együtt.

Mi alapján kerülhetnek be a gyerekek a nyári táborba, ahonnan az utánpótlást nevelitek ki?

NL: Nem válogatjuk a gyerekeket, elindítunk egy nevezési időszakot. Szerencsére mind terem tekintetében, mind a férőhelyeket figyelembe véve van kapacitásunk nagyobb számú csoportok részvételére. A tavalyi 179 gyermek után idén abba az irányba mozdulnánk el, hogy inkább több időt fordítsunk egy-egy gyerekre és ez alapján kicsit leszűkítettük a jelentkezési létszámot. A weboldalamon minden információt meg lehet találni a táborról, valamint ott lehet jelentkezni is rá. Én vagyok a kapcsolattartó is a szülőkkel, érdeklődőkkel.

Csak versenyezni vágyó gyerekeket vártok a táborba, vagy jelentkezhetnek a hobbi szinten érdeklődők is?

 NL: A táborban mindenkit szívesen fogadunk, találkoztunk már olyanokkal, akik csak hobbi szinten szeretnék ezt tanulni, de olyanokkal is, akik ezt kicsit komolyabban vették. Mindig törekszünk arra, hogy alkalmazkodjunk az adott gyermek tudásszintjéhez, ez alapján szoktuk összeválogatni a csoportokat. Még sosem tapasztaltunk olyat, hogy valaki kirekesztettnek érezte volna magát azért, mert nem olyan tudással rendelkezik, ami egy ilyen tábor elvárása. A környezet nagyon barátságos és mi is igyekszünk a legtöbbet kihozni a gyerekekből, de természetesen az a legfontosabb, hogy mindenki jól érezze magát.

Az energiaital-gyártó a szponzoráció bejelentése után, még egy meglepetést tartogatott a sportág szerelmesei számára: a cég Facebook oldalán indult egy nyereményjáték is, Nagy Lászlóval a fókuszban. Akik részt vesznek a játékban, azok kétfős utazást nyerhetnek teljes ellátással Kölnbe, a Final Four döntőjére. A nyertesek kint találkozhatnak Lacival, ha a csapat bejut a Final Four-ba.

Katona Balázzsal, a Bomba! marketing igazgatójával is volt lehetőségünk interjút készíteni.

_MG_1558

Miben nyilvánul meg a Bomba! szponzorációja?

KB: Ez egy 3 éves megállapodás, nincsen tesztév, teljes bizalommal fordultunk Laci felé. Laci elég sok dologhoz adja a nevét ebben a szponzorációban. A Facebook játék lényege, hogy 4 embert kiviszünk, remélhetőleg Nagy Lacival együtt Kölnbe, a Final Four-ra. Szeretnénk majd limitált termékeket is kiadni, amelyeken szerepel Laci arcképe, monogramja. Emellett nagyon fontosnak tartjuk az utánpótlás támogatását. Segítünk abban, hogy minél több ilyen tábort, minél jobb körülmények között szervezhessen meg a gyerekeknek.

_MG_1555Az új energiaitalban, amit piacra dobtatok nagyobb mennyiségű C-vitamin van. Tudatos döntés volt, hogy az együttműködéssel egy időben került a polcokra az új íz?

KB: Abszolút tudatos volt. A két döntés, hogy Lacit támogassuk és ez az elmozdulás a portfóliónkban nagyjából egyszerre született.  Laci személyével pedig hitelesebbé lehet tenni, hogy ez a termék valóban egy kifejezetten magas C-vitamin tartalmú energiaital. A málna íz is nagyon egyszerű választás volt. Személy szerint azt mondom, hogy a málnaszörpöt mindenki szereti, mindenki ivott legalább 10 éves koráig. Ennek okán hoztuk létre új termékünket.

_MG_1562

A fotókat készítette: Jakal György

Kommentek