BITE bakery café

Újabb Classy meetingünket a BITE bakery caféban tartottuk, ahová már régóta szerettem volna benézni. A BITE újabb üzletét nyitotta a Nyugati pályaudvari után most az Astorián. Mi a kicsit csendesebb Astoriát választottuk, aminek majd szeptembertől lesz nagyobb vendégköre a tanév kezdetén.

_MG_0414

Látványpékség-kávézó. Talán így lehetne jellemezni ezt a magyar étteremláncot. Mi arra jutottunk, hogy a pékségeknek, mint beülős helyeknek nincs még hagyománya Magyarországon, éppen ezért a perecező ötletgazdái valami teljesen újat hoztak létre hazánkban. Ezeket a kezdeményezéseket támogatni kell, mert kevés dologról mondhatjuk el, hogy a miénk.
_MG_0393
Az ötlet egyedi, a stílus egyszerű, letisztult, modern. Már az utcán sétálva megakad a szemünk az ablakban tésztát forgató-dobáló, perecet formáló dolgozón. Egyre jobban elterjed ez a módszer: a vendégek láthatják, hogyan készül el az étel/ital, amit elfogyasztanak. A látvány mindig felkelti a járókelők figyelmét.
A nagy meleg miatt megkóstoltam a limonádét (nyáron nem lehet kihagyni). Málnásat kértem, igazán különleges volt. Nem az a nagyon édes szirupos ízű, hanem tényleg igazi gyümölcs alapú ital, kicsit fanyar, savanykás, igazi szomjoltó. Érdemes kipróbálni. A fiúk kakaós tekercset ettek. Legközelebb én is kipróbálom, mert olyan arckifejezéssel harapták, amire öröm volt ránézni.
_MG_0407
A tekercsekről tudni kell, hogy nem tartalmaznak adalékanyagot, ezt hangsúlyozták a készítők is. Csak természetes alapanyagokból készülnek ezek a finomságok, emellett nádcukrot használnak édesítőnek, ami jóval egészségesebb a rendes kristálycukornál. Bár én azt mondom, már a látvány alapján is, ezekért megéri bűnözni egy kicsit. Önmagamhoz hűen persze a kávét sem hagyhattam ki. Egy jeges tejes kávé mellett döntöttem, és nem is bántam meg. Éppen elég krémes, édes és hűsítő volt.
Persze ha már itt járunk, még véletlenül se hagyjuk ki a legfinomabb különlegességet. A pékségben az Őrségből érkezett natúr joghurtot kínálnak, különböző gyümölcsös ízesítéssel. Mi ebből is a málnásat kóstoltuk meg, és ezt tényleg mindenkinek ki kell próbálnia. Ez igazi joghurt, nem az a boltok polcain sorakozó műanyag.
_MG_0402
A kávézó hangulatát is csak pozitívan tudom értékelni. Udvarias, mosolygós eladók, gyorskiszolgálás. Azt hiszem, ilyen finomságoktól és ennyi mosolytól mindenkinek jól indul a reggele.
_MG_0391

Hangulat: 90% Tiszta, fényes, szép üzlet, kicsit szűkös helyiség.
Választék: 95% Különleges péksütemények, többféle kávé, házi joghurt.
Minőség: 90% Az italok finomak voltak, ahogy a fiúkat elnéztem a perec és a tekercsek is.
Nyitva: 100% Hétfő-szombat: 7:00-20:00, Vasárnap: 8:00-19:00 – a hét minden napján.
Árak: 90% Egy picit drága, de a minőségi hozzávalók és az ízvilág miatt megéri. Érdemes az akciókat figyelni!
Online: 85% A weboldal még fejlesztés alatt, a facebookon azonban a képek és az információk is folyamatosan frissülnek.
Szórakozás: 85% A látvány felkelti az érdeklődést, jó időben van kiülős rész, sajnos belül kevés a hely. Free wifi van itt is, ami főleg az egyetemistáknak kedvező.
Összesen: 95% Remek kezdeményezés, teljesen magyar kézben. Ha valamit igazán akarunk, azt csak szívvel-lélekkel lehet csinálni. Ez a lelkesedés megvan az itt dolgozókban.
Cím: Teréz körút 62. (Nyugati tér), 1072 Rákóczi út 2. (Astoria)
Online: https://www.facebook.com/bitebakerycafe

Kommentek