Bicikli para!

Bicósok figyelem! Keddtől csütörtökig jobb lesz, ha odafigyeltek, hogy felpattantok-e részegen a lámpa nélküli bringátokra, aminek a fékje is rossz, ugyanis a pesti rendőrök ezekben a napokban rászállnak a biciklisekre és motorosokra is. Ez annyit jelent, hogy ellenőrzik, hogy meg van-e minden kötelező felszerelés és, hogy nem ittas állapotban pattantál-e fel a legújabb oltári menő országúti biciklidre, vagy a kiskorod óta meglévő, de nagyon jól funkcionáló kis járműre, amit bár Te raktál össze, biztos minden van rajta, az ülésen, a lámpán és a féken kívül! Viccet félretéve, július 16. és 18. között különböző időszakokban a motorkerékpár-, a segédmotorkerékpár-vezetők és kerékpárosok közlekedésbiztonságának javítása érdekében a rendőrség fokozott közúti ellenőrzést tart. Megbüntethetnek 30, de akár 150 ezer forintra is, szabálysértéstől függően. Úgyhogy mindenképpen figyeljetek oda, hiszen gondolom szívesebben költenétek azt a pénzt egy jó hideg sörre a nyári hőségben!

Azt is eláruljuk, hogy miért büntethetnek meg, ugyanis számomra is sok újdonságot nyújt a lista….

bringa1A KRESZ-ben leírtak alapján a következő dolgoknak kötelező a kerékpárodon lennie: 

1. Fehér színű első lámpa 
2. Piros színű hátsó lámpa 
3. Egy vagy két, szimmetrikusan elhelyezett, nem háromszög alakú, piros színű fényvisszaverő (prizma) 
4. Két, egymástól független fék 
5. Csengő 
6. Borostyánsárga színű küllőprizma legalább az első keréken 
7. Fényvisszaverő ruházat (csak lakott területen kívül, ha éjszaka van vagy rosszak látási viszonyok) 
8. Ha a kerékpáros sisakot visel és utast nem szállít, lakott területen kívül max. 50 km/h sebességgel haladhat (ugyanitt sisak nélkül csak 40 km/h a megengedett maximális sebesség.)

Nem sok embert ismerek, aki azzal büszkélkedhet, hogy mind a 8 elvárásnak megfelel, úgyhogy figyeljetek oda ebben a pár napban! Ha pedig nincs kedvetek kiegészíteni a saját listátokat, akkor pár napra zárjátok be a sufniba a bicótokat.

Classy tipp: Azért elsősorban a ti biztonságotok érdekében a legfontosabb dolgokat ppróbáljátok meg beszerezni, úgy mint első és hátsó lámpa, valamint működő fék.

Itt megtekinthetitek a rendőrségi felhívást:

http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/baleset-megelozes/aktualis/fokozott-ellenorzes-a-fovarosban

Kommentek