Benjamin Franklin ösztöndíj

A Budapesti Amerikai Nagykövetség a 2014-es évben is meghirdeti a Benjamin Franklin Nyári Intézet Transzatlanti Ösztöndíj Programját! Ez azt jelenti, hogy lehetőséget adnak 16-18 év közötti európai és amerikai diákoknak is, hogy részt vegyenek egy 2 hónapos kurzuson(Június 28 – Július 26.) az Egyesült Államokban vagy Indiában, ahol globális problémákat vitathatnak meg, média tréningeken és egyéb képzéseken vehetnek részt, melyeken megismerkedhetnek új emberekkel, megtanulhatják az együttműködést, vezetői készségeket sajátíthatnak el és mindeközben rengeteget szórakozhatnak is egy újonnan kialakult közösségben! A program célja, hogy megerősítse a transzatlantai együttműködést, az Amerika és Európa közti kapcsolatot, hogy közelebb hozza egymáshoz a különböző nemzetiségű és vallású embereket és, hogy olyan fiatal vezetőket képezzenek, akik később ezeket a nézeteket és az itt megszerzett tudásukat osztják meg az országukban élő emberekkel.

Helyszín:

BFTI-web-headerEbben az évben két intézménybe lehet felvételt nyerni, a North Carolina-ban található Wake Forest University-re, vagy az Indiában található Purdue University-re. Mindkét helyszínre 35 európai és 10 amerikai diákot vesznek fel, úgyhogy valóban csak a legjobbaknak van esélye!

Költségek:

Ami a legjobb az egészben, hogy az összes költséget a Budapesti Amerikai Nagykövetség állja, mind az utazást, mind az ott eltöltött időt, étkezést, szállást, mindent! Tehát, ha igazán ügyes vagy, ezen a nyáron valóban világot láthatsz, miközben még új, hasznos tudásra és ismerősökre is szert teszel!

Követelmények:

A legfontosabb követelmény, hogy folyékonyan beszélj angolul, de emellett még nagyon sok mindennek meg kell felelned, hogy Téged válasszanak ki! Többek között érdeklődnöd kell a nemzetközi kapcsolatok iránt, aktívan kell segítened a közösségedet, és önkéntes munkát is ajánlott végezned. Emellett fontos, hogy jó kommunikációs képességekkel bírj és könnyen teremts kapcsolatokat. Ezek mellett rengeteg más belső érték van, amelyet fontosnak tart a program, ezeket az American Embassy Budapest oldalán megtalálhatod.

Pályázás:

Az American Embassy Budapest honlapján feltett kérdésekre kell válaszolni, majd ezeket elküldeni a vizsyl@state.gov  email címre, 2014. Február 28-ig!

Ha szeretnél átélni egy felejthetetlen nyarat, miközben teszel egy óriási lépést a jövőd felé, akkor ne légy lusta, hanem írd meg és küldd el a jelentkezésedet a fent említett email címre! Nem veszíthetsz semmit, de nagyon sokat nyerhetsz!

Sok Szerencsét! 

Bővebb információt olvashattok az American Embassy Budapest honlapján, Facebook oldalán és egy későbbi cikkünkben, ahol egy korábbi ösztöndíj nyertes interjúját olvashatjátok! 

Embassy of The United States
www.facebook.com/hungary.usembassy

Kommentek