Anyák napi ajándékötletek

Közeleg az anyák napja. Ha az utóbbi öt évben mindig virágcsokor és bizsu váltogatta egymást, itt az ideje, hogy idén valami ötletesebbel lepd meg az anyukádat.

Sokan azt hiszik, hogy az óvoda végeztével kinőttek a kézzel készített ajándékokból, mi viszont továbbgondoltuk őket. Az alábbi listában olyan ajándékötleteket sorolunk fel, amik akkor az igaziak, ha te készíted el őket. Úgyhogy irány a hobbibolt!

Itt egy tipp mielőtt elindulsz:

Inkább kerüld azokat az ajándékokat, amik a házimunkára emlékeztetnek. Anyák napján anyukánkról mint édesanyáról, ne mint háziasszonyról emlékezzünk meg. Ezért a gravírozott fakanál vagy saját készítésű kötény csak akkor játszik, ha anyukád kifejezetten szeret a konyhában tevékenykedni.

Saját készítésű gyertya

Alapanyagokat hobbiboltban szerezhetsz hozzá, de akár otthon található gyertyamaradékok újrahasznosításával is csinálhatsz, amennyiben nem üti egymást a színük és az illatuk. (Kanócot viszont ne felejts el venni!) Többféle elkészítési mód közül választhatsz, de íme egy egyszerűbb:

  1. gyertya tojáshéjbanOlvaszd meg a viaszt egy használaton kívüli edényben.
  2. Helyezd középre a kanócot a tetszőlegesen választott tartóba. Ez lehet egy üvegedény/pohárka, cserép vagy akár kókuszdió/tojás héja is. Ha üvegedényt választasz, szórj bele valamit díszítésképp (pl. gyöngyöket vagy aszalt gyümölcsöt/magvakat).
  3. Öntsd bele a viaszt.
  4. Ha illatos gyertyát szeretnél, a viasszal párhuzamosan csepegtess bele pár csepp illóolajat is.

Mintás csészekészlet

Bögréje mindenkinek van, nem is egy, így nem valami kreatív ajándék. Pár fokkal stílusosabb (és munkaigényesebb) saját díszítésű teáskészletet ajándékozni.

Mintás teáscsészeHozzávalók: sima fehér porcelán teáskészlet (nagyobb hobbiboltokban ez is beszerezhető) illetve porcelánra író toll.

Az elkészítés – ha jól rajzolsz – pofon egyszerű. Elkészíted a tetszőleges mintákat (és javítod az esetleges hibákat) majd a sütőben ráégeted a végleges verziót a csészékre a tollon található használati útmutató szerint.

Muffincsokor

Az egyik legötletesebb ajándékötlet édesszájú anyukáknak.

anyák napi ajándékHozzávalók: Tetszőleges ízesítésű muffin alapanyagai (mascarpones krém a tetejére), ízlés szerint kicsi vagy nagy muffinpapír, kis papírhoz 8-10 hurkapálcika, nagyhoz 6-7, virágkosár/kaspó, levelek (helyettesíthetők krepp-papírral is), szivacs/habszivacs.

  1. Készítsd elő a „vázát”: tedd bele a szivacsot/habszivacsot a kaspóba vagy cserépbe és szúrd bele a hurkapálcákat. Ezek lesznek a virágjaid szárai, tehát ehhez mérten helyezd el őket. Tegyél közéjük leveleket vagy zöld krepp-papírt, esetleg más dekorációt is (pl. gyöngyök, csillámok)
  2. Süsd ki a muffint a receptje szerint. Ha kicsit kihűlt, díszítsd a tetejét a kikevert habbal úgy, hogy rózsa, vagy más virág szirmaira hasonlítson.
  3. Végül pedig tűzd rá őket a hurkapálcikákra és minőség-ellenőrizd a maradékot!

Ez az ajándékötlet olyanoknak ajánlott, akik nem életükben először látnak hozzá a muffinkészítéshez, és nem pánikolnak be, ha valami nem sikerül tökéletesen. A szándék a fontos, meg a rááldozott munka.

 

 Tetszettek az ajándékötleteink? Tudsz valami még jobbat? Oszd meg velünk!

Kommentek