Amerikai Palacsinta: ha valami édes különlegességre vágysz

Az amerikai palacsinta annyiban tér el a megszokottól, hogy könnyebb elkészíteni, édesebb és gyorsabban megtelsz tőle. Bár semmi nem pótolhatja anyu vagy apu hétvégi palacsintáját, egy gyors délutáni nassolásnak, vagy hétvégi reggelinek ez tökéletes választás. Főleg, ha édesszájú vagy, ennél jobbat, gyorsabbat és egyszerűbbet nem találsz. Ebből a mennyiségű alapanyagból kb. 10 db palacsintát tudsz elkészíteni.

Hozzávalók:

  • 1 nagy tojás 
  • 1 pohár liszt
  • 3/4 pohár tej
  • 1 evőkanálnyi cukor
  • 2 evőkanálnyi olaj
  • 1 tasak sütőpor
  • egy csipet só
  • margarin

Elkészítés:

1. Mosd meg a tojást, majd üsd bele egy tálba.

2. Válassz ki egy poharat ami 2,5 dl körül van, nem baj ha egy kicsit kevesebb vagy több a pohár űrtartalma, a lényeg hogy ugyanabba a pohárba mérd ki a lisztet, utána pedig a tejet.

3. Öntsd a tojáshoz a lisztet a tejet, a cukrot, az olajat, a sütőport és a sót.

4. Keverd össze egy robotgéppel, amíg nem lesz teljesen csomómentes, folyós állagú.

5. Melegísd fel a serpenyőt, és dobj bele egy kis kanál margarint, hogy ne ragadjon majd hozzá a tészta.

6. Vegyél ki egy kis merőkanállal a tésztából és öntsd a serpenyő közepére (inkább kevesebbet, nem kell betöltenie a serpenyőt).

7. Ha már buborékos a teteje, akkor fordíts egyet rajta, nehogy megégjen. Kb. 1-2 percig süss egyet (egyszerre többet is süthetsz).

8. Amint kész vagy vele, fogyaszthatod nutellával, gyümölcsökkel, lekvárral vagy juharsziruppal, de simán is nagyon finom.

Jó Étvágyat!

Kommentek

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.