Alternatív arcápolási módszerek

Vége a télnek, amikor a bőrünk nap, mint nap ki van téve a hidegnek és a száradás veszélye folyamatosan fennáll. Ám a tavasz eljöttével sem szabad megfeledkeznünk a bőrünk rendszeres ápolásáról, különösen az arcbőrünkéről nem. Az arcunk ugyanis az a testrészünk, ami a leginkább igényli a törődést, minden évszakban egyaránt. Itt az ideje, hogy elkezdjünk egy bőrfrissítő tavaszi kúrát. Nagyon ügyeljünk a folyamatos folyadékbevitelre és iktassunk be az étrendünkbe gyümölcsnapokat, ezzel is kihasználva a tavaszi vitaminforrásokat. Alapszabálynak számít a napi 2-2,5 liter folyadék bevitele és ügyelnünk kell a táplálkozásunkra is, a gyümölcsök mellett fontos odafigyelnünk arra, hogy kellő mennyiségű rostos táplálékot és zöldséget fogyasszunk. A legfontosabb lépés a bőrt belülről regenerálni, majd utána ügyelni az alapos arctisztításra, ezért most bemutatunk néhány arcápolási módszert, amivel üdévé és ragyogóvá varázsolhatjuk az arcunkat.

alternatív arcápolási módszerek

 

Először, mielőtt pakolást tennénk az arcunkra, a bőrt mindig alaposan tisztítsuk meg arclemosó tejjel. A pakolást elsőként mindig langyos, majd hideg vízzel mossuk le, ezután pedig a bőrtípusunknak megfelelő arckrémmel kenjük be az arcunkat és a nyakunkat.

alternatív arcápolási módszerek

Citromos pakolás

Arcápolásnál a legegyszerűbb módszer, a citromos pakolás. 3 dkg túrót vagy joghurtot keverjünk össze pár csepp citromlével, majd 20 perc után mossuk le. A pakolás lággyá és simává teszi a száraz arcbőrt, emellett pedig nyugtató hatása van.

alternatív arcápolási módszerekÉlesztő pakolás

Fogjunk 5 dkg élesztőt, egy kevés citromlevet és keverjük össze. Ezután, annyi joghurtot adjunk hozzá, hogy masszává álljon össze és kenhető legyen.  A felkenés után 15 perc elteltével mossuk le. Gyorsan és könnyedén elkészíthető pakolás, tehetünk bele egy kevés kamillát is, ez szárítja a zsíros bőrt és gyulladáscsökkentő hatása is van.

Paradicsompakolás

A paradicsompakolás táplálja és zsírtalanítja a bőrt, ezért nagyon alkalmas zsíros bőrre. Nyomjuk ki a friss paradicsom levét, majd keverjük össze annyi búzaliszttel, hogy kenhető masszát kapjunk. Ezután kenjük fel az arcbőrre és várjuk meg amíg a pakolás megszárad, ezt követően finoman mossuk le.

alternatív arcápolási módszerekSárgarépa pakolás

Reszeljünk le néhány szép és egészséges sárgarépát, majd keverjük össze tejföllel. Kenjük fel az arcunkra, majd 10 perc után mossuk le. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen több 10 percnél, mert a sárgarépában található karotintól a bőr sárga lehet.

alternatív arcápolási módszerekUborkapakolás

Négy evőkanál friss uborkalevet, keverjünk össze négy evőkanál tejszínnel vagy tejföllel. Ezután vattalapokkal itassuk fel és ezeket fektessünk rá a bőrünkre. 10-15 perc elteltével mossuk le és eredményképpen opálos fényű, ruganyos bőrt fogunk tapasztalni.

Túrópakolás

A nagyon száraz és érzékeny bőrt túrópakolással lehet kezelni. Két evőkanál zsíros túrót meg egy evőkanál tejfölt kiskanálnyi mézzel keverjünk ki, majd vigyük fel az arcbőrre. 10-15 perc után mossuk csak le, ha szükséges egy kevés tejjel tudjuk hígítani, hogy kenhető legyen.

Ezeket a praktikákat könnyedén otthon is el lehet végezni és nem sok anyagi vonzattal jár. Tökéletes, gyors és látható változásokat hoz a rendszeres alkalmazásuk. Rövid idő alatt, szebbé és bársonyosabbá varázsolják az arcbőrünket.

Kommentek