Állásinterjú: Öltözködj az alkalomnak megfelelően

Legyen szó nőkről vagy férfiakról egyaránt, az állásinterjúra a sikeres felkészülés, nem csak a megfelelő válaszok kidolgozásából, hanem a tökéletes külső kialakításából is áll.  Nagyon fontos, hogy ha jó benyomást szeretnénk kelteni másokban, akkor az öltözködésünkre is elegendő figyelmet kell fordítanunk. Egy állásinterjú során az első benyomást, amit kialakítanak rólad azt a külső megjelenésed alapján teszik, mert a ruhád is sokat elárul rólad, éppen ezért érdemes olyan darabokat választani, ami a személyiségedet tükrözi és megfelel az etikettnek is. Íme, néhány tipp, hogy mire kell a leginkább odafigyelnünk.

HÖLGYEKNEK

 Ö10917485_824081664296790_1781819940_nltözék:

Állásinterjúk során hagyományos a fekete-fehér összeállítás, de ezt feldobhatjuk akár színes kiegészítőkkel, táskával és cipővel is. A fehér a feketével kombinálva ünnepélyes megjelenést kölcsönöz, ez egy igazán jó választás, amellyel biztosan nem lőhetünk mellé. Mindig tökéletes választás egy nadrágkosztüm, vagy egy klasszikus térdszoknyás kosztüm, de ha jobban szeretjük, akár egész alakos ruhát is felvehetünk.

A cipő is rendkívül fontos. Mindenképpen kényelmes legyen, 2-3 centiméter magas sarokkal rendelkezzen, viszont a lapos talpú cipő nem állásinterjúra való.

Fontos tudnunk, hogy harisnyát még a legnagyobb melegben is húznunk kell a szoknya alá, színe pedig illeszkedjen az adott viselethez.

Alapszabály, hogy kerüld a kihívó darabokat, a túl szűk elasztikus ruhát és a miniszoknyát.

Kiegéaccessoires-beautiful-brown-hair-classy-Favim.com-2305650szítők:

Legyen visszafogott, szolid és fontos hogy mindig harmóniában legyen az öltözékünkkel. Az extrém kiegészítőket, mint például a tetoválást, orr- vagy nyelvpiercinget nem ajánlatos mutogatni. A nők esetében jó választásnak bizonyul egy elegáns kisebb méretű válltáska.

Higiénia:

Fontos alapszabályok közé tartozik, hogy mindig legyünk ápoltak. Frissen mosott, rendezett frizuránk legyen. Az ápolt kéz és köröm is azonnal jó benyomást kelt. Körmeink lehetnek színesek, de a fekete, kék és harsány színeket célszerű elkerülni.

everyday-makeup-natural-pink-Favim.com-2359048Smink:

El ne induljunk smink nélkül, de a visszafogott smink, a kevesebb illat mind segíthet abban, hogy bennünket ismerjen meg a munkáltató, ne pedig az állarcunkat. Inkább szolid, visszafogott szájfényt és szemhéjpúdert használjunk.

classy-glasses-handsome-hot-Favim.com-2329485FÉRFIAKNAK

A férfiaknál épp olyan fontos az alkalomhoz illő öltözék, mint a nőknél. A legelfogadottabb az öltöny, semleges színű, hosszú ujjú ing és nyakkendő variációja. Elfogadott az eltérő színű nadrág viselése (pl. sötétkék zakó és a nadrág mindig legyen világosabb).  A zakó mindig maradjon fent az interjú alatt. A nyakkendő kötelező az állásinterjú során, mert ezzel a kiegészítővel érhetünk el egyéni hatást. A férfiaknál a szolid zárt cipő ajánlott. Tilos a mezítlábas szandál és a szandált zoknival viselni.

A férfiak általában kevés ékszert viselnek. Kiegészítőként nekik egy vékony bőr aktatáska sokat lendít a megjelenésükön. A férfiak esetében is elengedhetetlen a testi higiénia (frissen mosott haj, frissen igazított arcszőrzet, ápolt kéz és köröm).

Fontos tehát átgondolnunk, hogy mit is szeretnénk üzenni a világ felé a külső megjelenésünkkel, mert ez az interjún való szereplésünket és az interjúztatónk hangulatát is nagymértékben befolyásolhatja.

Kommentek