Alexa New York City-ben – Times Square és Dinók

Már lassan két hete vagyok itt, és még mindig rengeteg befejezetlen oldal van a kalandfüzetemben, pedig nem tétlenkedek… bár bevallom, vannak napok, amikor bent ragadok egy-egy ruhaüzletben, azért van mit mesélnem!

IMG_5088New York City öt fő részből áll, Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens és Staten Island. Én ugye Staten Island-en lakom és eddig még csak Manhattan-ben töltöttem az időmet, hiszen a legtöbb látnivaló mégis csak ott van. A jövőben viszont tuti ellátogatok Brooklyn-ba is, amelyről a későbbi cikkekben olvashattok is. Viszont egyelőre maradjunk Manhattanben, méghozzá most az Upper West Side-ra kalauzollak el benneteket…

IMG_4899Ellátogattam a Natural History Múzeumba, részben kíváncsiságból, részben azért, hogy készíthessek egy selfie-t dinóval, amely feladatot sikerült is teljesítenem, mint láthatjátok. Maga az épület óriási, mint, ahogy minden más is New York-ban, de nekem annyira nem tetszett, mint a MET, ennek ellenére itt is eltöltöttem pár órát. Belülről a múzeum kísértetiesen hasonlít az ‘Éjszaka a Múzeumban ‘ című filmben szereplő építményre, főleg a kiállítást illetően, hiszen vannak dinók,(mint már említettem) mindenféle őskori lények, és különböző népek eredettörténetéről is olvashatunk, vagy épp nézhetünk szobrokat, kincseket.

IMG_4914A nagy kutatómunkában természetesen meg is éheztem, úgyhogy rögtön tudtam is teljesíteni egy második feladatot. Meg kellett keresnem a Gray’s Papaya nevű helyet, és ennem egy olcsó hot-dog-ot, ugyanis Carrie Bradshaw is ezt tette az egyik részben, és mint tudjuk, annál jobban nem ismerheted meg a New York városát, mint, hogy Carrie lépteit követed! A hely annak ellenére, hogy belülről és kívülről is elég elrettentően nézett ki, tömve volt. A hot-dog pedig olcsó is volt és finom is, úgyhogy  valóban megérte, még úgy is, hogy egy szemetes mellett kellett ennem, de itt már igazi városi lakosnak éreztem magam!

IMG_4858Másnap úgy döntöttem a saját utamat járom és eltöltök egy napot a Times Square-en, amely valóban egy maradandó élmény maradt. Amikor kiléptem a metróaluljáróból tátva maradt a szám. Jártam már Londonban, Berlinben és megannyi nagyvárosban, de ekkora forgatagot, ilyen hatalmas építményeket, kivetítőket, ekkora életet még nem láttam sehol. Bár inkább a turistalátványosság, hiszen itt van a Broadway is, beöltözött mesefigurák flangálnak az utcán és táncoló hostess lányok kínálják a műsorokat, vásárlásra is épp úgy megfelel a hely. Én pedig inkább ezt a tulajdonságát használtam ki, a hatalmas Forever21 mind a négy emeletét végigjártam, mint, ahogy más boltokét is. A Times Square egyszerűen olyan, mintha egy más világba csöppentünk volna, varázslatos, hihetetlen és bámulatos, többet nem tudok mondani róla, ez tényleg azon dolgok közé tartozik, melyeket látni kell!

Nem sokára érkeznek az újabb cikkek! Érdemes várni rájuk, ugyanis finomabbnál finomabb ételeket láthattok és ellátogatok Little Russia-ba is Brooklynba, és a tengerpartra is!

Kommentek