Alexa New York City-ben – Magnolia Bakery & Coney Island

unnamedNapról napra, ahogy fogynak a kihívások a kis kalandfüzetemből egyre nagyobb New Yorkernek érzem magam. Tudom hova kell menni a Staten Island Ferry-n, hogy megszerezzem a legjobb helyet és tudom, hogy hol kapni a legjobb kávét a Starbucks-on kívül (Au Bon Pain), már nem kell görcsösen néznem a térképet, hogy tudjam, melyik metróra kell szállnom és mikor kell leszállni, és nem kapok sokkot, ha valaki megszólít csak úgy. Ugyanis egy ilyen nagy városban bizony sok a magányos ember, akik ahelyett, hogy magukba zárkóznának a metrón vagy a buszon, esetleg a kompon keresnek beszélgetőtársat. Persze, azért itt is óvatosnak kell lenni, sok az őrült is, vagy csak kicsit más ember.

unnamed (3)Először a híres-neves Magnolia Bakery-ről írok, ami amennyire híres, annyira szűkös is. Leülni nem lehet bent, így nagyon hangulatról se lehet beszélni, de az igaz, hogy a cupcake fantasztikus, mámorító, ínycsiklandozó és így tovább. Én egy red velvet cupcake és egy vanílliás mellett döntöttem. Nem bántam meg. Egyébként a pékség maga Greenwich Village-ben található, így ott sétálgattam, a kirakatokat nézegetve, Carrie Bradshaw bőrébe bújva megint csak, pár órácskára.

unnamed (2)Egy másik nap úgy döntöttem, ha már nyár van irány a strand, legalább meglátogatom Brooklyn-t is, és összehasonlítom Manhattan- nel. A metró út nagyjából egy órát vett igénybe, de egy percig se unatkoztam. Részben azért, mert egy magányos New Yorker szórakoztatott az élettörténetével, részben azért, mert végre megláttam, hogy mit is jelent az, hogy New York-ban bármit felvehetsz, senki nem fog ítélkezni. Hirtelen olyan érzésem támadt, hogy a város összes hipstere ( sárga haj, vastag keretes szemüveg, vintage ruhák, lila haj ) Coney Island-re igyekszik, vagy legalábbis valahova Brooklyn-on belül. Egyébként a divatot illetően nagy meglepetések értek, ugyanis az emberek többsége nem foglalkozik vele. Annak ellenére, hogy Budapesten, ahova a legtöbb divatirányzat a tengeren túlról érkezik, szemmel vernek, ha nem a legújabb divat szerinti csőgatyát hordod, itt bátran vesznek fel az emberek BÁRMIT, senki nem fog megvetően nézni, ami nagyon meglepő, hiszen a boltok dugig vannak a divatos ruhákkal, kedvező áron.

unnamed (1)Szóval ellátogattam Brighton Beach-re, aminek környékét Little Russia – nak is nevezhetjük, ugyanis ez az orosz negyed. Minden oroszul van kiírva, és mindenki beszéli a nyelvet, mintha egy másik országba csöppentünk volna hirtelen. A homokos parton végigsétálva élveztem a napsütést, és a vizet, majd megnéztem a Coney Island Amusement Park-ot, és már a látványtól is összeszorult a gyomrom. Akkora hullámvasútak voltak, amekkorákat nem gyakran lát az ember.

unnamed (5)A következő napon az új World Trade Center-hez látogattam el, amely bár még nincs teljesen kész, hatalmas és lélegzetellálító látványt nyújt, ahogy külsején visszatükröződik a bárányfelhős égbolt. Mellette található a Memorial Park, amely a 9/11 áldozatainak állít emléket. Két hatalmas vízesés – szerű építmény, amely már-már megrázó élményt nyújt az elhunytak neveivel gravírozva…

A kalandnak még egy hónapig nincs vége, úgyhogy kövessétek a cikkeket! Megéri, hiszen a későbbiekben olvashattok a legmenőbb NYC Street Food-ról, a Szabadság – szoborról és sok más érdekességről!

Kommentek