Alexa New York City-ben – Kezdetek és a MET!

Az idei nyáron megütöttem a főnyereményt, ugyanis nem máshol tölthetem a szünidőt, mint a hatalmas, lélegzetelállító New York-ban! Viszont, mivel a Classy olvasókat se szeretném magukra hagyni, úgy döntöttem csinálok egy kis útinaplót a nyárról és egy cikksorozatban leírom a kalandjaimat és azt, hogy milyen is az igazi nagybetűs NYC! Ha a Gossip Girl vagy a Szex és New York az egyetlen támpontotok, akkor azt akár most rögtön el is felejthetitek! +Itt  senki nem hord fejpántot, és a legtöbben bizony használják a metrót!

IMG_4703Miután megkaptam a repülőjegyemet, a következő nagy meglepetés a nővéremtől és a férjétől érkezett, egy általuk készített füzet képében. A füzetben 16 oldalnyi elvégzendő feladat vár rám, amíg itt vagyok, és örömmel jelentem, hogy egy hét alatt, már két oldalnyit el is végeztem!

IMG_4871Az első állomásom a Metropolitan Museum volt, bevallom csak azért, mert kíváncsi voltam, hogy Blair Waldorf tényleg ott ül-e a MET lépcsőjén. Alapvetően Staten Islanden lakom, a belváros pedig Manhattan, ezért, amikor be szeretnék menni a városba át kell hajóznom az óceánon, ahol csodálatos kilátás tárul elém, Manhattan és a Szabadságszobor képében, vagy, ha épp a másik oldalán ülök a hajónak akkor Brooklynban gyönyörködhetek.

A múzeum, egyike volt azoknak (vagy talán az egyetlen) , ahol el tudsz tölteni órákat, anélkül, hogy halálra unnád magad. Én is több, mint két órát töltöttem bent, pedig nem vagyok egy múzeumos alkat, de egyszerűen minden volt, különleges alkotások, Picasso festmények, báli ruha kiállítás, fotó kiállítás és még sok-sok minden,de a két órás körtúrámat azért nem írom le, írásban annyira nem érdekes, inkább beszéljenek a képek!

IMG_4764 IMG_4782
IMG_4796  IMG_4790

IMG_4844A következő kalandom a Central Park-ba vezetett, ahol meg kellett találnom egy tavacskát és készítenem ott egy selfie-t. A park gyönyörű, tiszta, izgalmas, teli zölddel a nagy betondzsungel közepén, így nem is csoda, hogy New York egyik nagy látványosságai közé tartozik. Persze azért az elhagyatott részekre itt se szabad merészkedni, mint, ahogy semelyik nagyvárosi parkban sem! A tavat megtaláltam, amelyen játék vitorlások úszkáltak, csak úgy magukban, senki nem irányította őket.

IMG_4957Tehát ez volt az első saját  felfedező napom a városban! A folytatást is megéri olvasni, ugyanis lesz szó dinókról, igazi New York-i gyorskajáról és a Szex és New York-ból jól ismert Magnolia Bakery-be is ellátogatok!

 

Kommentek