A38

Egy átlagos hétköznap délután a Dunán. Az A38 éttermében ülök, bármerre nézek hírességek, vagy serényen konzultáló fiatalok ülnek az asztaloknál. Leginkább kávéznak, s meg kell mondanom kifejezetten jó a kávé, és a luxus környezettől függetlenül megfizethető is (350/450 Ft). Érkezésem amúgy is stílszerűnek mondható, hiszen BKV hajóval jöttem a hangulat kedvéért – hiszen mint azt a legtöbben tudják, az A38 könnyen megközelíthető a 4-6-ossal is, sőt akár a BKV egyes hajójárataival is.

A kikötői atmoszféra az egész hajónak ad egyfajta romantikát. Egyetlen belvárosi hely sem tud versenybe szállni azzal, amikor a Duna friss levegőjét érzi, ahogy hátával a hajó korlátjának dőlve, kezében hideg sörrel néz szembe a Nappal, vagy éppen a Pest nyújtotta látképpel. Ugyanakkor ezt a különleges élményt meg is kell fizetni. Ez alapvetően meghatározza a közönség összetételét, hiszen, aki nem csak egy kávét akar elkölteni a lemenő nap fényében, annak igencsak bele kell nyúlnia az olcsóbb pesti kiskocsmákhoz szokott pénztárcájába. Aki megteheti, időnként tegye is meg, hiszen mit ér az anyagi világ, ha nem lehet beváltani élményekre.

Nem véletlenül nyerte el a tavalyi évben az év bárja címet. Amit nyújt, az mind szórakozás, mind kultúra szempontjából megismételhetetlen, mint láthatjuk, nem csak az országban, az egész világon is. Az állóhajó ugyanis egész évben várja közönségét az összes korosztályból, a legkülönbözőbb témában. Amellett, hogy önmagában is van egy színvonalas “kocsma” funkciója, rendszeresen ad otthont képzőművészeti, zenei és egyéb művészeti produkcióknak.

A mainstreamtől az undergroundig minden zenei stílus megmutathatja magát a koncerthajó két színpadán. A nemzetközi vagy nagyobb nézőszámot vonzó produkciók a hajófenékben található ezer fő befogadására képes nagyteremben kapnak helyet, ahol az ország egyik legnívósabb hangtechnikájával kapnak támogatást előadásukhoz. A tetőteraszon pedig az underground vagy fiatal zenekarok és a rétegzenék egyes képviselői zengethetik meg a XI. kerület és a pesti rakpart kevéssé toleráns lakóközösségét (érdekképviseletét?).

Az élőzenés performanszok és tehetségkutatók  mellett több buli sorozat rendszeres állomáshelye az A38, amikre legtöbbször reális árú, időnként kifejezetten kedvezményes belépőjegyekkel juthat be a nagyérdemű. Ezzel is ösztönözni próbálja a fiatalságot a koncerteken, kulturális eseményeken való élénkebb részvételre. Az A38 legénysége egy olyan művészetszervezői közösség , mely eleget tesz lehetőségei és felelőssége szabta kötelességeinek emelve a budapesti pezsgő éjszaka színvonalát.

Akármilyen zenéket szeretsz, biztosan megtalálod a rád szabott programot, s a helyi körülmények mindent biztosítanak ahhoz, hogy egy remek estét tölts el a Duna partján. Előtte ér a Kopaszi gáton vagy a parton romantikázni, esetleg a haverokkal lógni a szabadban. Akárhogy is, mikor hajóra szálltok, azért emlékezzetek meg a régi Zöld Pardon hűlt helyéről is.

Nem jellemző, hogy akcióznának, egy feles átlagban kb 800-1000 Ft

bor: 300-400 /dl

 legolcsóbb sör: Borsodi 550 Ft

Hangulat: 100% Utánozhatatlan utazás az állóhajón
Választék: 100% Minden van
Minőség: 100% Ötcsillagos
Nyitva tartás: 80% Időjárás és kerület is befolyásolhatja a nyitvatartást
Árak: 60% Ha valami elveheti az ember kedvét, akkor ez az
Online: 100% Kihasználja az Internet adta lehetőségeket, informatív
Szórakozás: 100% Pangás esetén is közel a belváros, ZP, Park
Összesen: 91% Nem véletlenül lett a világ legjobb szórakozóhelye

További képeket és információkat találhattok az A38 Facebook oldalán és honlapján:

www.facebook.com/a38.hajo

www.a38.hu/en/

 

 

Kommentek