A Körút legjobb kocsmái

Best of Nagykörút

Nincs ötleted, hová üljetek be beszélgetni vagy alapozni a haverokkal péntek este? A Nagykörút végtelen plusz egy lehetőséget kínál erre. Alábbi válogatásunk az általunk ár-érték arányban legjobbnak ítélt helyeket mutatja be.

Blokk bár – Erzsébet körút 52.

 

Blokk pultElső ajánlatunk egy viszonylag fiatal bár a belváros szívében. A Blokk 2014 májusában nyitott meg a Király utcai villamosmegállóval szemben. A kedvező árak (értsd: abszolút kedvező, nem csak belvárosi viszonylatban) nem csak nyitási vagy nyári akció voltak, azóta is a diákok kedvelt helyévé teszik a bárt, ahol hétköznap általában sikerül üres asztalt kerítenünk, de péntek és szombat estékre újabban érdemes előre foglalni.

Különlegessége, hogy a (jelenleg) zárt teraszon és a forgalmas alsó szinten kívül egy tágas emeleten, sőt a félemeleten is találhatók asztalok. Szintén pozitívum, hogy a kiszolgálás gyors és a pultosok kedvesek.

Amit mindenképp próbálj ki: vodka – energiaital shot (200 .-)

Facebook: www.facebook.com/blokkbar

Matt bár – Erzsébet körút 17.

 

Matt bárMásodiknak itt a Matt, egy megállóval arrébb, a Wesselényi utcánál. A bár stílusa teljesen más, mint a Blokké, de a két hely egyértelmű konkurenciája egymásnak. Az árak hasonlóak, különlegesség itt, hogy számos koktél csak 499 forint, és hétvégenként egy mini shot bár üzemel az egyik belső teremben.

A Matt csak egy emeletes, de fedett utcai része valamivel nagyobb, mint vetélytársáé, belső tere pedig külön szekciókra van bontva. A két fehér falú különterem designja kontraszt a külső rész sötét dekorációjához, de az egész hely egyformán elegáns. Pozitívum, hogy annak ellenére, hogy itt garantáltan nem fogod túlöltözöttnek érezni magad, az árak rendkívül alacsonyak.

Negatívum: az asztalfoglalásokat rendszerint nem oda adják, ahová kéred, ha pedig foglalás nélkül mész, nem fogsz helyet találni.

Amit mindenképp próbálj ki: Mister kézműves szilvás sör – csapolt gyümölcssör aszalt szilvával (nagy pohár: 490)

Facebook: www.facebook.com/MattbarBp/timeline

 

Hauzol – Erzsébet körút 26.

 

Hauzol belülEz a hely régen művészmozi volt, de egy ideje már bárként üzemel. Ugyanaz a tulajdonosa, mint a Blokk báré, ezért az itallap és az árak sokban megegyeznek. (Koktélok, röviditalok.) A terasz és az utca felőli rész kényelmes, de a hely elrendezése kevésbé szerencsés. A hátsó rész kifejezetten sötét, és a mellékhelység sem túl színvonalas. Ennek ellenére a figyelmes kiszolgálás és a csocsóasztal miatt sokak szívébe belophatja magát a bár.

Amit mindenképp próbálj ki: limonádé – igaz, hogy alkoholmentes, de kísérőnek nagyon megéri.

Facebook: www.facebook.com/hauzol

Corvinus Café Nyugati – Jókai utca 38.

 

Corvinus Cafe NyugatiKicsit kilóg a sorból a Corvinus Café, egyrészt mert egy „frenchise-ról” beszélünk, másrészt mert nem közvetlenül a körúton, hanem egy utcával beljebb található, a Nyugatinál. Ennek ellenére mindenképp említésre méltó helyről van szó, hiszen sokkal színvonalasabb, mint jó pár hasonlóan híres körúti kocsma(hálózat).

Az akciós koktéljairól híressé vált Corvinus Café nem csak páratlanul olcsó koktélok tekintetében, de a hely hangulata is garantáltan megalapozza az estét. Bár a nyugatis csak egy emeletes, a kényelmes fotelek és az ízléses design garantálják, hogy a koktélok szerelmesei itt sem fogják rosszul érezni magukat.

Csocsó itt is van, és a kellemesen hangos zene kifejezetten házibuli hangulatot kölcsönöz a bárnak.

Amit mindenképp próbálj ki: 2 koktél (850-ért)

Facebook: www.facebook.com/corvinuscafenyugati

Kommentek

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.