4 legjobb képmegosztó!

A képmegosztó oldalak manapság szerves részét képzik mindennapi életünknek. Ma már bizonyított tény, hogy a fiatalabb generáció nagyon kevés idő alatt gyűjt magába rengeteg információt. Az olvasásra épp a rohanás miatt nem fordítanak időt, a hosszabb írott szövegeket legtöbben ignorálják. Viszont a képek nézegetésére annál több időt fordítanak. így, ha valamire fel akarjuk hívni a figyelmet, azt leghatékonyabban a képek útján tudjuk megtenni.
Mire jó?
A képmegosztó oldalak többféle szempontból is hasznosak. Először is nem mindenki tud jó fotókat készíteni. Mégis szeretnék képek útján kifejezni érzelmeiket a blogukon, vagy felhívni valamire a figyelmet. Nem kell aggódni, ugyanis a képmegosztó oldalakon rengeteg fotó közül válogathatnak, amit az oldalak többségéről ingyenesen le is szedhetnek.
Másrészről ott van a rengeteg új feltörekvő fotós, akik nem tudják kinek megmutatni tehetségüket, mégis vágynak az elismerésre. Itt a lehetőség! Ezekre a közösségi képmegosztó oldalakra legtöbbször egy gyors regisztrálás után már töltheted is a fotóidat, aztán pedig láthatod őket megjelenni különböző blogokon. Gyülekeznek majd rajta a megosztások és a lájkok is, úgyhogy vágjatok bele!

A legismertebb képmegosztó oldalak az Y generáció körében:
Ezeken az oldalakon bármikor megoszthatod a saját fotóidat, vagy keresgélhetsz egyedi és szuper képek után.

1. Flickr.com
2004-ben indult el az oldal, melyet Ludicorp hozott létre, majd 2005-ben a Yahoo is becsatlakozott a projektbe  2011-ben már 51 millió regisztrált tagja volt az oldalnak és 80 millió egyéni látogatója! A Flickr-n megoszthatsz képeket és videókat is, továbbá van hivatalos alkalmazása Android, iOS, és Windows 7 operációs rendszerrel rendelkező telefonokra is. Úgyhogy akár a metrón is nézegetheted a szuper fotókat!

2. Pinterest.com
Ez az oldal fiatalabb a Flickr-nél. Mindössze 3 évvel ezelőtt, 2010-ben jelent meg. Paul Sciarra, Evan Sharp, és Ben Silbermann az alapító tagjai. Az oldalra regisztrálás után tudsz képeket feltölteni, de minimum 120*120-as méretben. Az oldalnak 2011-ben már heti 11 millió látogatója volt. Ezzel bejutott a Top 10 közösségi oldal közé!

3. Weheartit.com
A Weheartit.com a mostani tinilányok körében az egyik legnépszerűbb képmegosztó oldal. Ez talán a lányos dizájnnak és a sok divattal foglalkozó képnek köszönhető. A Weheartit.com folyamatos újításokat hoz létre. Már létrehozhatsz saját fiókot, követhetsz embereket és létrehozhatsz albumokat is, melyekbe összegyűjtheted a kedvenc képeidet. Továbbá összekötheted a Facebook-kal is. Mindig mindenki tudhatja így, hogy mit is “heart”-öltél épp!

4. Favim.com
Ez az oldal kevésbé ismert, mint az előző három képmegosztó weblap, de itt is rengeteg inspiráló fotót találhatunk. A képek célcsoportja itt is, akár csak a weheartit.com-nál inkább a fiatalabb 16-25 év közöttiek.

Hogyan keress?
Ezeken a képmegosztó oldalakon, úgynevezett hashtag-eket használunk, ami azt jelenti, hogy valamilyen arra a képre jellemző szóra keresünk rá. A képekhez ezeket a kulcsszavakat egy kettős kereszt után szokták írni. Manapság Facebookon is kezd divatba jönni ez a szokás, de mivel ott nincs módunk ilyen kulcsszavas keresésre, ezért ez elég felesleges. A képmegosztó oldalakon viszont segít, ha nem próbálsz random keresgélni a több millió kép közül, hanem célirányosan kutatod azt a képet, amelyre szükséged van! A legkeresettebb tag-ek néhány oldalon külön menüpontban vannak megjelenítve, mint például a Favim.com-on, így még a kulcsszavadon se kell gondolkoznod!

Nektek melyik a kedvenc képmegosztótok? Írjátok meg kommentben, hogy ti melyiket szoktátok használni, esetleg tudtok egy újat?

Kommentek