2015 sminktrendjei

A szakemberek évről-évre figyelik és elemzik a világ trendjeit, hiszen jó, ha ismerjük a legújabb ruha, haj és smink divatot. A szakértők arra törekszenek, hogy ezek összhangban legyenek egymással. A divatvilág egyik legfontosabb eseménye a Divat Hét. A bemutatókon a ruha mellett kiemelt figyelmet kap a haj, kiegészítő és sminktrendek. Mac bemutatta a tavaszi/nyári trendeket, 2015-ben olyan sminkeket álmodtak meg, amik könnyedén elkészíthetőek és bárhol viselhetőek. A szezon a természetes szépség hangsúlyozásáról és nem a nagy átváltozásokról szól. Íme, néhány tipp, hogyan sminkeljétek magatokat úgy, hogy 2015 sminktrendjei is megjelenjenek arcotokon.

Review

Ennek a trendnek a középpontjában a szemek állnak. A szakemberek arra buzdítanak bennünket, hogy kísérletezzünk bátran a szemceruzával és szemhéjtussal. Ennél a stílusnál hangsúlyt kapnak a szempillák is, amelyre több rétegbe vigyük fel a szempillaspirált. Érdemes ezt a trendek kipróbálni, akár a hétköznapokban is. Lehetünk merészebbek vagy visszafogottak egyaránt.

2015 sminktrendjei

Enlightened

A fénnyel festés fogalma elsődleges szerepet kap ennél a trendnél. Ennél a stílusnál nem a napsütötte hatásra kell törekednünk, hanem sokkal inkább a porcelán arcra. 2015-ben a hófehér arcbőr egyre nagyobb szerepet kap a kifutókon. Lényeg, hogy ne fedjük el a bőrt, használhatunk krémes, folyékony és púder állagú alapozót egyaránt.

2015 sminktrendjei

Free Party

A Free Party a hetvenes évek hippivilágát idézi fel, ami a szabadság és kreativitás megtestesítője is egyben. Ennél a trendnél a szabályokat bátran felrúgatjuk, merjünk játszani a színekkel, akár keverhetjük is őket egymással. Itt is fontos szerepet kap az alapozás és a korrektor használata. Ennél a sminknél a színek állnak központi helyen, a legdominánsabb a korall, de emellett a zöld összes árnyalatát, narancsot és lilát is bátran használhatunk. Korábban a színes sminkeknél a szempillák is hangsúlyosak voltak, itt viszont sokszor egyáltalán nem spirálozzák őket, és a szemöldöknél is a természetes hatásra törekszenek.

2015 sminktrendjei

No Makeup

2015-ben több stílus is megjelenik, azonban a szezon uralkodó trendje a No Makeup. A legnehezebb egy olyan smink elkészítése, ami olyannak hat mintha nem lenne semmi az arcon. Ismét előtérbe kerül a fény, ami az arccsonton, az ajkakon és az orrnyergen jelenik meg. A tökéletes bőr itt is elengedhetetlen. Nincs szükség több réteg alapozóra, szemöldökünk legyen rendezett és a szempillaspirálnál is törekedjünk a természetességre. Ennél a sminktrendnél a rúzs szóba se jöhet, ajkunk ne legyen élénk színű, hanem sokkal inkább visszafogott. A stílusnak a lényege, hogy egyfajta ártatlanságot közvetít.

2015 sminktrendjei

Újra divat a vastag szemöldök!

Az elmúlt években ismét egyre nagyobb népszerűségnek örvend a természetes kinézetű vastag szemöldök, ami kiszorította az extra vékony és gyakran tetovált szemöldökdivatot. Elsősorban a sztároknak köszönhetjük azt, hogy ismét divatba jött a természetes forma, ezzel bebizonyították azt, hogy a natúr külső sokkal vonzóbb tud lenni, mint a mű kinézet. Bár évről-évre egyre nagyobb teret nyer a vastag szemöldök, azért nem árt leszögezni, hogy ez a forma nem mindenkinek áll jól. Akinek kisebbek a szemei és alacsonyabb a homloka annak célszerűbb egy vékonyabb formát választania.

2015 sminktrendjei

Találd meg a saját árnyalatod!

A megfelelő smink elkészítése a színválasztással kezdődik. A bőrszín és az arcforma egyaránt döntő szerepet játszik abban, hogy kinek milyen rúzs áll jól. A világos bőrűeknek inkább a narancsos, őszibarackos szín ajánlott, a szőkéken a rózsaszín árnyalat mutat a legjobban. A sárgás bőrszínhez illenek az aranyfényű rúzsok és jól áll nekik a tégla-és rozsdavörös szín is. Barnás bőrszínűek bátran használják a piros árnyalatait. Idén a matt rúzs a trendi és egyben praktikus is, mert hosszú ideig fennmarad, és nem kenődik el olyan könnyen.

2015 sminktrendjei

Bátran kísérletezzetek a legújabb formákkal és kövessétek a trendeket 2015-ben is!

Kommentek