2014- toplistás filmek 1. rész

Itt van 2014, a sok fogadalom, buli, meg satöbbi… de mi az, amit már valóban annyira várunk, hogy mindjárt kiugrunk a bőrünkből? Mi mást, ha nem 2014 legizgalmasabbnak ígérkező filmjeit?! Egész évben értünk dolgoztak kedvenc színészeink és rendezőink, hogy lenyűgözzenek minket az új esztendőben is, úgyhogy lássuk mely filmeket érdemes megnéznünk 2014-ben! Első cikkünkben azon filmek listáját láthatjátok, amire már nem kell sokat várnotok, hiszen januárban vagy februárban már szaladhattok is megnézni őket a moziban. Lássuk hát a top 5 filmet 2014 első két hónapjából!

MV5BMjExMTEzODkyN15BMl5BanBnXkFtZTcwNTU4NTc4OQ@@._V1_SX640_SY720_1. 12 év rabszolgaság

Steve McQueen filmjére már nem is kell várnunk, hiszen január 2-tól megtekinthető a mozikban. Az előzetesből ítélve a Django újragondolva című filmet láthatjuk, de valójában kerül egy nagy csavar a rabszolgaság idején játszódó történetbe. Ezúttal egy olyan fekete ember kerül rabszolgasorsra, aki alapvetően művelt, szabad ember volt, de elrabolták és eladták. Egy igazán felkavaró és tragikus drámának ígérkező filmet láthatunk, Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender és Brad Pitt főszereplésében.

m0uKBRkl2. Vágyak szerelmesei

Bár ez a film is még 2013-ban készült a magyar mozikban csak 2014 január 2-tól láthatjuk, úgyhogy még pont belefér az új évi listánkba. 2014-re már a szexfüggőségről szóló filmek elérték azt a mennyiséget, hogy ne számítsanak különlegesnek. De, ha már itt tartunk a romantikus vígjátékok tömkelegének is mindig ugyanaz a témája, úgyhogy igazán nem róhatjuk fel a Vágyak szerelmeseinek, hogy szeretnének egy kicsit másféle romantikus vígjátékot összehozni, egy olyat, aminek azért van jelentése is. Ennek ellenére nem egy dráma elé nézünk, hanem egy igazán viccesnek ígérkező, de jelentéstartalommal is bíró romantikus film elé, olyan nagy sztárok közreműködésével, mint Pink, Gwyneth Paltrow, Tim Robbins és Mark Ruffalo. Talán a szex, humor, romantika és egy pici komolyság ötvözése végre megalkot egy olyan filmet, amit a párok fiú és lány tagja egyaránt élvez majd.

DSC_8407.NEF3. Herkules Legendája

Végre itt egy újabb harcos film is, sok karddal, meg vérrel, izgalommal és ókori helyszínekkel, ami már a fiúk szívét is megdobogtatja. Nem utolsó sorban a barátnőket se lesz olyan nehéz elrángatni rá, amint meglátták, hogy az erős, isteni erővel bíró Herkulest, akit már a Disney változatban is imádtak, nem más játssza, mint Kellan Lutz, méghozzá végig félmeztelenül, szerelmes hősként küzdve az áhított lányért. Január 30-tól a mozikban!

monuments_men_xlg4. Műkincsvadászok

Bár a cím nem feltétlenül kelti fel az érdeklődésünket, a sztori, a szereplők és George Clooney, mint rendező már annál inkább. A háború idején a náci katonák értékes műkincseket és nagy művészek alkotásait rabolják, pusztítják el. Ezt hivatott megakadályozni egy 7 főből álló kis csapat,  többek közt Matt Damon, Bill Murray és George Clooney részvételével. Háború, katonák és műkincsek? Szerintünk egy próbát mindenképp megér majd. Februártól várható a mozikban!

american-hustle-posters-sony5. Amerikai Botrány

Bár ez a film is 2013-ban készült el, Magyarországon csak január végén láthatjuk és mindenképpen meg kell említenünk. Már csak azért is, mert olyan tehetséges színészek játszanak benne, mint Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Christian Bale, Robert De Niro és Amy Adams. Egy viszonylag jónak ígérkező amerikai-angol krimi, arról, hogyan is csal mindenki mindenben!

Kommentek