11 jel, ami arra utal, hogy telefonfüggő vagy

Iphone vagy Android, teljesen mindegy, legtöbbünkből mára már igazi zombi lett telefonjaink hatására. Az okos-telefonok bizony átvették felettünk az uralmat és néha már azon vesszük észre magunkat, hogy több időt töltünk kedvenc mobilunk társaságában, mint a barátainkkal, mi több jobban is hiányoljuk, ha nem láthatjuk pár napig/óráig/percig, a “drágaságunkat“. Ha kíváncsi vagy rá, hogy a telefonfüggőség hányadik szintjén tartasz, nézd meg, mennyi igaz rád ebből a 11 jelenségből!

1. Az első dolgod reggel, hogy még az ágyban csekkold,  mi történt az éjszaka alatt. Valószínűleg semmi, de így is képes vagy fél órát görgetni a Facebookon és az Instagrammon. Ezután észreveszed, hogy máris késésben vagy, úgyhogy a mai zuhanyt már ki kell hagynod, de végül is megérte, mert legalább képben vagy!

telefonfüggőség

2. Nem tudsz átmenni egyik szobából a másikba nélküle. A WC-re főleg nem!

telefonfüggőség

3. Az egész napodat el tudja rontani, amikor észreveszed, hogy nem hoztál töltőt, és 1% a telefonod feltöltöttségi szintje.

telefonfüggőség

4. Ha véletlen nem találod a mobilodat, a táskádban, vagy nincs látótávolságon belül rögtön bepánikolsz.

telefonfüggőség

5. Nem beszélve arról, ha véletlenül otthon hagyod! ( Persze, ha igazán telefonfüggő vagy, ez nem fordulhat elő)

telefonfüggőség

6. Ha a barátaiddal vagy, mégis megnézed a telefonodat, azt hazudod, hogy egy fontos munkahely/iskolai e-mailről van szó, mikor igazából csak hiányzott már, hogy megérinthesd.

telefonfüggőség

7. Próbálsz mindenkit meggyőzni, hogy tudsz egyszerre sétálni, beszélni és telefonozni, magadat is beleértve, de te is mindig rájössz, hogy ez nem így van, ennek ellenére soha nem vallanád be!

telefonfüggőség

8. Ha leejted a telefonodat, lassított felvételben látod leesni, utána azonnal felkapod, ellenőrzöd a sérüléseket és bocsánatot kérsz tőle. Minimum egy napig különleges gyengédségben részesíted.

telefonfüggőség

9. Nem érdekel, ha mindenki látja, hogy vicces fejeket vágsz a villamoson, egyszerűen muszáj válaszolnod arra a Snapchatre! Nem beszélve, arról, amikor titokban próbálsz selfie-t készíteni miközben a barátaiddal állsz egy körben.

telefonfüggőség

10. Órákat töltesz azzal, hogy kiegészítőket keress a telefonodnak, mikor magadnak már hetek óta nem is néztél egy ruhát sem.

telefonfüggőség

11. Végül, de nem utolsó sorban, együtt alszol a telefonoddal, és ameddig csak lehet próbálsz ébren maradni, hogy vele lehess.

telefonfüggőség

Ha, akár csak egy pont igaz rád, akkor már telefonfüggőnek számítasz, ha pedig 5-nél több, akkor ideje segítséged kérned! Csak viccelünk, hiszen, jobb, mintha más szenvedélyed lenne, tartsd kordában és nem lesz semmi probléma!

Kommentben írd meg nekünk, hány állítás igaz rád, vagy milyen vicces történeteid vannak a mobiloddal!

Kommentek