10 randi baki, amit a pasik elkövetnek

Aki ismer, tudja, hogy rengeteg első randim volt már. És ezek nagyon sokszor utolsók is voltak. Persze előfordult, hogy a srác nem keresett utána, de többnyire én mondtam azt, hogy “köszi, elég volt”. Ez legtöbbször csak annyit jelentett, hogy nincs meg az a vonzódás, ami elengedhetetlen egy működő kapcsolathoz, de azért találkoztam már komoly randi bakikkal, és el tudok képzelni rosszabbakat is.

Szóval a dolog sok mindenen elcsúszhat, és mindenkit más kerget az őrületbe, de ez a lista jó emlékeztető lehet, mibe ne fuss bele semmiképp sem.

1. Variálás 

Ezt már a randi előtt szokták sokan elkövetni. Utolsó pillanatban másik időpontra vagy napra tenni a találkozót nem tesz jó benyomást. Próbáld meg elkerülni. Lehet, hogy a lány hétfő délutánra szívesen szabaddá tette magát a kedvedért, de ez nem garancia rá, hogy kedd vagy szerda délután is rá fog érni, ha hétfő délelőtt jelented be, hogy vigyázni kell a szomszéd néni kutyájára, amíg ő elmegy az ügyeletre, ezért találkozzatok máskor. Így tudnak nagyon eltolódni az előre megbeszélt programok.

late-art-on-skin-clock-cool-Favim.com-6592312. Késés 

Ez a lány részéről is udvariatlan, pláne első randin, tehát mindenkinek szól: abban a 10, 15 vagy még több percben amíg a másik rád vár türelmetlen lesz, és elkezd leírni magában. Ha pedig nem szólsz előre, hogy késni fogsz, tulajdonképp már nincs is értelme megjelenned, mert jó benyomást már nem fogsz tenni.

3. Telefon és egyebek 

Ha valakivel azért találkozol, mert tetszik és szeretnéd megismerni, ne kövesd el azt a hibát, hogy a telefonodon lógsz. Ez egyébként is idegesítő szokás társaságban. Figyelem! Vannak buktatók. Inkább ne csekkolj be Facebookon vagy mutass egy vicces Youtube videót a lánynak, mert könnyű ott ragadni, mondván: “gyorsan megnézem, ki írt”. Bírd ki azt a pár órát…

…ebből következik a 4-es pont, ami talán csak engem idegesít, de ha már igen, megjegyzem itt:

love-love-quotes-love-sayings-sayings-quotes-Favim.com-4703684. Szoros időbeosztás 

Ha első randid van valakivel, szánj rá időt. Elég lelombozó, ha a két puszi után rögtön benyögöd, hogy amúgy csak egy órára érsz rá. Vannak más módjai az elszabadulásnak, ha katasztrofálisan sikerül a dolog, de semmiképp ne döntsd el előre, meddig tartson a randi. Ha a lány érzékelhetően jól érzi magát, és te hirtelen könnyedén megjegyzed, hogy szívesen hazakíséred, abból le fogja vágni, hogy eddig tartott közös pályafutásotok. Tehát, ha le akarod rázni, ezt csináld. Ha nem, és bizonytalan vagy, hogy szeretne-e még veled lenni, kérdezd meg, menne-e még valahová. Ehhez jobb, ha konkrét helyet is javasolsz, különben te magad nem fogsz túl lelkesnek tűnni.

5. “Fogalmam sincs” 

Ha csak nem tisztáztátok előre, hogy oda mentek, ahová a csaj visz, mindig, mindig, mindig legyen ötleted, hogy nézzen ki a randi. Lehetőleg legalább két program/helyszín legyen meg fejben, mert a “kimegyünk a Margitszigetre és majd lesz valami” nem elég konkrét. A lányok értékelik az eredetiséget és a határozottságot.

vampire-diaries-quote-selfish-text-Favim.com-6828766. Én, én, én 

Ha folyton csak magadról beszélsz, pláne, ha olyanokat mondasz, ami nyilvánvalóan untat mindenkit, aki nem benfenntes, garantáltan nem lesz második randi. Egyszer randiztam egy fiúval aki végig a két hobbijáról beszélt: biciklis futárkodás és villamosmérnökség. Természetesen teljsen szárazon és humor nélkül. Életem legunalmasabb két órája volt.

tumblr_mixs1rSFMo1qapjp8o1_500-42747. Tapizás 

Nem. Első randin egyszerűen nem fogod meg minden előjel nélkül a melletted sétáló potenciális partnered fenekét. Velem megtörtént, erről talán ennyit.

8. Nincs szemkontaktus 

Ez nem csak randipartnerekre igaz. A világ egyik legbosszantóbb dolga, amikor beszélsz valakihez, vagy ő hozzád, és mindenhová néz, csak a szemedbe nem. A hatás jobb esetben komikus, rosszabb esetben irritáló.

carrie-bradshaw-love-quote-sex-and-the-city-Favim.com-8218079. Tabu 

Valami olyat mondani, amivel elásod magad a lánynál. Ha nem ismered még jól, akkor csak a szerencse és a megérzéseid segíthetnek elkerülni ezt, hiszen egyénfüggő, kinél mivel vágod el magad teljesen. Egy olyannak, aki a könnyűdrogokat is ellenzi elég egy utalás egy füvezős sztorira, nálam például a “hát, angolból elég szar vagyok” és az “utálok olvasni” a garantált nem-találkozunk-többet mondat.

act-gentleman-lady-lips-pink-quote-Favim.com-10494510. Fizetés 

Sokat gondolkodtam rajta, hogy ezt a pontot beleírjam-e vagy sem, hiszen ha két egyenrangú fél randizgat, nem várható el, hogy az egyik fizessen mindent. Azonban sajnos, vagy nem sajnos, azzal a legtöbb lány még ma is egyet ért, hogy kedves gesztus, ha legalább az első randin a fiú felajánlja, hogy fizet, és hiányolják, ha nem. Sokan nem fogadják el, de értékelik a szándékot.

Ha bármelyik pontban magadra ismertél, itt a lehetőség, hogy most már tudatosan ne kövesd el ezeket a hibákat. Ha pedig egy, több, vagy akár az összes randi baki egy randin történő elkövetése ellenére találkoztatok másodjára is, most már más szemmel értékelheted a lány türelmességét.

Kommentek